Maria del Mar Bonet s’endú el Premi Especial Martí Gasull

El jurat valora l’extensa discografia de la cantant mallorquina en llengua catalana

El jurat dels VI Premis Martí Gasull i Roig ha acordat atorgar el Premi Especial a la cantautora i compositora Maria del Mar Bonet. En una decisió presa per unanimitat, el jurat ha valorat la seva llarga trajectòria com a cantant en llengua catalana i l’extensa discografia en aquesta llengua així com la importància de l’obra de la cantant mallorquina, que ha fet de pont cultural entre tots els territoris de parla catalana. El premi vol visibilitzar, a més, la tasca de les dones amb projecció cultural com Bonet.

Es tracta de la tercera edició d’aquesta modalitat del premi, que l’any passat va guanyar el sacerdot, gramàtic i escriptor Josep Ruaix i Vinyet, autor de les populars fitxes Ruaix, per haver contribuït a l’ensenyament del català durant el franquisme. La primera edició se la va endur l’escriptor, gramàtic i traductor Albert Jané, un dels fundadors de la revista Cavall Fort, per haver contribuït a “construir un imaginari col·lectiu infantil en català”.

El guanyador del Premi Martí Gasull i Roig, dotat amb 3.000 euros, es donarà a conèixer el proper 4 de febrer a dos quarts de vuit del vespre en una gala al Teatre Poliorama de Barcelona. Mentrestant, qui vulgui participar en l’elecció popular del guanyador pot fer-ho fins al 28 de gener al web www.premismartigasull.cat. Els tres finalistes triats entre les més de 500 propostes presentades són la Casa Amaziga de Catalunya, el grup de rap en valencià Pupil·les i la cooperativa Som Energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share