Mestres i estudiants convoquen una vaga contra el 25% de castellà

Manifestació a favor de l’escola en català el 18 de desembre del 2021 a Barcelona / R.G.A.

Els sindicats acusen el govern català de “liquidar” la immersió lingüística

La Intersindical-CSC, la Coordinadora Obresa Sindical i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat una vaga de tots els nivells de l’educació per al 23 de març en resposta a la sentència que imposa un de classes en castellà i en defensa d’una educació pública i íntegrament en català.

Segons han explicat els convocants, la decisió del Tribunal Suprem (TS) no és un “atac aïllat”, sinó “una peça més de l’estratègia orquestrada per part dels estats espanyol i francès contra l’eix vertebrador dels Països Catalans, la llengua pròpia de la nostra nació”.

Els sindicats recorden que la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), avalat per la negativa del TS d’admetre el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya, obliga els centres a canviar el seu projecte lingüístic a partir de finals del mes de març.

Els convocants de la vaga acusen el govern català d’haver-se “limitat a repetir una corrua de paraules buides”, haver-se “mostrat incapaç de defensar l’escola catalana” i de no haver “destinat els recursos necessaris per assegurar l’aprenentatge i la integració de tots els alumnes en un marc de cohesió i igualtat”.

Les organitzacions es mostren contràries també al nou Decret d’ordenació dels ensenyaments que “flexibiliza” la immersió en funció del context ambiental. Pels sindicats, aquesta mesura equival a “liquidar-la trenta anys després que entrés legalment en vigor”. També retreuen al Departament d’Educació que hagi “tirat endavant un reguitzell de canvis i mesures que han estat decidides de manera unilateral i sense cap voluntat de negociació, com ho són l’avançament del calendari escolar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share