Mig milió d’“activistes pel català”

Òmnium cultural presenta la campanya ‘Treu la llengua’ per promoure l’ús social de l’idioma

Òmnium Cultural ha presentat aquest dimecres la campanya ‘Treu la llengua, comparteix el català’, una iniciativa per animar els ciutadans a utiltizar el català davant el descens del seu ús social. L’entitat s’ha proposat convertir la seva comunitat de més de 500.000 persones en “activistes pel català” a través de les més de 500 accions que la campanya preveu dur a terme durant els propers mesos. 

“La nostra llengua és una eina de cohesió social i autoestima col·lectiva, cal compartir-la sense vergonya i ser activistes cada dia, a tot arreu”, ha reclamat el president d’Òmnium, Xavier Antich. El president de l’entitat ha destacat que el català és una “llengua ben viva” i amb un potencial de més de 10 milions de parlants, que continua sent referent en àmbits com la literatura, el cinema o la música, a més del paper cabdal que segueix desenvolupant per la cohesió social a Catalunya. 

La campanya pretén contribuir a revertir el descens de l’ús social del català en segments clau per al futur de la llengua com els infants, els joves i els nous parlants, i en àmbits estratègics com l’audiovisual o les plataformes digitals. L’entitat té en marxa projectes com Vincles, una xarxa d’ensenyament en català, el projecte Parla’m, de foment de la llengua a les aplicacions d’intel·ligència artificial; el festival d’arts escèniques en català Límbic; l’ampliació dels centres educatius que participen al Sambori; l’augment de sales de cinema a la nova temporada del CineXics; la col·laboració per la incentivació de la llengua a les plataformes digitals amb La Fera i altres iniciatives.

“Alguns voldrien que el català desaparegués, però juntament amb els més de 500.000 activistes per la llengua farem que torni a gaudir de bona salut en tots els sectors”, ha afirmat Mònica Terribas, vicepresidenta d’Òmnium Cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share