‘Mil Dimonis’ agafa embranzida

Martí Majoral, maquetador de la revista ‘Mil Dimonis’ / APLEC

La revista dels infants de Catalunya Nord multiplica per deu la difusió en encarta-se amb ‘L’Indépendant’

La revista Mil Dimonis ja fa anys que és la publicació de referència dels infants de les escoles bilingües, de les que fan immersió en la llengua pròpia i dels qui estudien català a Catalunya Nord. Els mestres la distribueixen, de forma gratuïta, als alumnes de primària cada dos mesos i, a més, s’envia per correu a tothom qui la vulgui rebre a casa.

El 6 de maig passat, però, la revista va assolir una fita històrica en arribar a una difusió de 50.000 exemplars gràcies al fet que es va encartar al diari L’Indépendant, el rotatiu més popular de Catalunya Nord. En principi, havia de ser una “operació comercial puntual feta en un moment particular” en què el diari volia “mostrar el suport a tothom, català inclòs” en plena pandèmia de la Covid-19, segons explica Alà Baylac-Ferrer,  president de l’Associació per a l’Ensenyament del Català (APLEC), editora de Mil Dimonis.

L’èxit de l’operació, però, ha fet que tant l’APLEC com L’Indépendant es plantegin mantenir-la, de forma regular, d’ara endavant. La iniciativa “ha tingut una bona rebuda i el responsable del diari m’ha dit que per a ells també ha estat una experiència satisfactòria”, explica Baylac-Ferrer. És una jugada en què hi guanya tothom. La publicació té més “visibilitat” perquè arriba a famílies no-catalanoparlants i es fa promoció del diari entre els joves “en un moment en què la premsa tendeix a perdre lectors”, remarca el president de l’APLEC. 

La idea dels editors de la revista, que la fan de forma totalment altruista sense guanyar-hi ni cinc, és repetir l’operació amb el número de juny-juliol i instaurar la nova fórmula a partir del setembre si les dues parts es posen d’acord. “A més dels exemplars que s’encartin amb L’Indépendant, volem ampliar el tiratge que fem nosaltres per als nostres alumnes fins arribar als 6.000 perquè no tenim garantia que totes les famílies comprin el diari”, afirma Baylac-Ferrer.

La revista s’imprimia, fins ara, en paper estucat. Ara ho han de fer en paper de diari i els editors reconeixen que hauran de fer alguns “ajustaments”. Tot i que només té vuit pàgines, el nivell de qualitat que assoleix la revista feta per les dues persones que treballen a la redacció i els professors, estudiants i dibuixants que hi col·laboren és molt alt, una bona opció per als nens d’arreu dels territoris de parla catalana, que s’hi poden subscriure i rebre-la a casa pel preu que costa la tramesa postal. Mil Dimonis també està diponible al web de l’APLEC.

“El nostre objectiu és arribar al màxim nombre de persones, visibilitzar el català a la societat i restablir el contacte entre generacions: avis, fills i nets”, resumeix el president de l’entitat nord-catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share