Mobilització per la llengua

Concentració a favor del català, dissabte a Palma / Enllaçats per la Llengua

· Milers de persones es manifesten a Barcelona a favor de la immersió lingüística

· València i Palma acullen concentracions simultànies a favor del català

Milers de persones s’han tornat a mobilitzar aquest dissabte a Barcelona a favor de l’escola en català i en contra dels canvis en la llei de política lingüística. Sota el lema “Que no ens retallin la llengua, escola pública i en català”, la marxa ha sortit a les sis de la tarda de la plaça de Sant Jaume i ha acabat al Parc de la Ciutadella, on els representants de les entitats convocants han advertit del risc de fer passos enrere en el model d’immersió lingüística.

La vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Mònica Terribas, ha posat l’accent en la necessitat que la proposta de modificació de la llei de Política Lingüística es consulti amb la comunitat educativa. Entre els participants a l’acte hi havia els sindicats Ustec, la Intersindical, la CGT, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i  el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). També hi eren presents la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

Simultàniament, hi ha hagut mobilitzacions a favor de la llengua arreu dels Països Catalans convocades per Enllaçats per la Llengua sota el lema “Prou: Tenim dret a viure en català/valencià”. Les concentracions s’han fet a les sis de la tarda a Barcelona, València i Palma. També n’hi havia una de prevista a Perpinyà que s’ha hagut d’ajornar per l’amenaça de forts vents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share