Mor el sociolingüista Miquel Strubell

Personalitats i entitats destaquen la seva lluita al servei de la llengua i del país

El sociolingüista Miquel Strubell s’ha mort aquesta nit, als 72 anys, segons ha informat la seva família en una piulada al seu compte de Twitter. La família ha destacat que “va dedicar la seva vida al país i a la família amb generositat, honradesa i sentit de l’humor”.

Nascut a Oxford, on es va llicenciar en Psicologia i Fisiologia, era net del cirurgià Josep Trueta i va fer nombroses aportacions en el camp de la sociolingüística. També va ocupar llocs de responsabilitat en diferents institucions de l’àmbit lingüístic, com ara el Servei de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Sociolingüística Catalana o el Consorci per a la Normalització Lingüística. Strubell va ser el primer cap del servei de normalització lingüística de la Generalitat de Catalunya als anys 80.

També va ser un dels fundadors de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i membre d’Òmnium Cultural, de la Plataforma per la Llengua i del Consell per la República. Va ser director de la càtedra de Multilingüisme de la UOC fins que es va jubilar. 

La notícia de la mort de Strubell ha provocat una allau de mostres de condol, tant de personalitats, com de persones i entitats vinculades a la defensa del català i de la llibertat de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha destacat el compromís de Strubell amb “el país, la llengua i cultura catalanes i amb l’educació”, mentre que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha remarcat “tota una vida de feina per Catalunya”. La Secretaria de Política Lingüística ha subratllat la seva “infatigable” feina pel català.La Plataforma per la Llengua, de qui Strubell n’era membre del Consell Consultiu, el recorda com “una persona compromesa amb la llengua i defensora del català com a eina de cohesió social”. Jaume Marfany, company de Strubell a l’ANC i president de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), ha lamentat el “buit” que deixa, que només es podrà superar “continuant la lluita per la llengua, per la cultura i per la llibertat”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share