Mor l’escriptora i mestra Carme Miquel

Carme Miquel recollint el premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019 / Fundació Bromera

L’activista valenciana era un referent en el foment de la llengua

El País Valencià i la llengua catalana estan de dol per la mort de l’escriptora i mestra Carme Miquel, a 74 anys. L’autora d’obres com la novel·la Aigua en cistella, que ha estat reeditada més de deu vegades, era un referent de les lletres valencianes, però també de la lluita pel foment del valencià i del moviment de renovació pedagògica.

Nascuda a la Nuncia (Marina Baixa), Miquel va dedicar bona part de la seva vida a l’educació i la promoció de la llengua i va ser la presidenta d’Escola Valenciana entre els anys 1990 i 1994. També era membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Com a escriptora, va escriure més d’una trentena de llibres i va rebre diversos premis i reconeixements com el Premi d’Honor Jaume I i el Miquelet d’Honor. La seva novel·la més coneguda, Aigua en cistella, va guanyar el Premi Ciutat d’Alzira l’any 1998. El gener passat va rebre el darrer guardó, el Premi Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2019, que distingeix persones o institucions que promouen valors com el foment de la lectura i l’ús del valencià.

La mort de Carme Miquel ha subscitat nombroses mostres de condol de la societat valenciana. La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha destacat, en un missatge a Twitter,  el llegat “ple d’humanisme i de futur” de l’escriptora, mentre que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha remarcat la seva tasca a favor de “l’escola inclusiva, en valencià i arrelada a l’entorn”. També han expressat el condol per la mort de l’escriptora Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, que ha lamentat “la gran pèrdua per al món de la literatura”, la Plataforma per la Llengua del País Valencià i moltes entitats més del país.

El comiat a Carme Miquel es farà aquest dimecres a partir de les nou del matí al tanatori municipal de València i l’enterrament es farà a les set de la tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share