Moviments al País Valencià per desencallar la reciprocitat televisiva

Reunió per tractar sobre la reciprocitat televisiva amb el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà / ACPV

Marzà i diverses entitats pressionen perquè s’apliqui una solució tècnica per compartir el senyal de TV3, IB3 i À Punt

El govern valencià cada cop ho té més complicat per no facilitar la reciprocitat entre els canals de televisió del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. Les entitats en defensa de la llengua i la cultura pròpies han intensificat els darrers temps la demanda de desencallar la qüestió i el conseller d’Educació, Cultura i Esports de l’executiu, Vicent Marzà, veu l’objectiu perfectament “factible” si els departaments de la Generalitat que tenen competències per fer-ho possible s’hi posen.

Així es desprèn de la reunió que van mantenir dilluns representants de diverses entitats i associacions amb Marzà en què van mirar de trobar solucions a l’anomalia que els ciutadans del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya no puguin veure el que fan les televisions en la seva mateixa llengua de fora del seu territori.

Segons va informar Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en un comunicat, el conseller d’Educació els va explicar que l’Advocacia de la Generalitat veu possible tirar endavant la reciprocitat televisiva si s’elabora un nou conveni entre les tres corporacions que la faciliti. El projecte hauria de comptar, però, amb la col·laboració de la direcció general de Tecnologies de la Informació i Comunicacions de la Conselleria d’Hisenda, que tenen les competències en telecomunicacions per trobar una solució tècnica. Aquests organismes són en mans del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), fins ara refractari a facilitar la reciprocitat televisiva. Marzà ha traslladat la demanda a la Conselleria d’Hisenda.

Teòricament, els tres partits del Govern del Botànic (PSPV, Compromís i Podem) estan compromesos a tirar endavant la reciprocitat. Així ho van aprovar el març passat en la votació a les Corts Valencianes d’una proposició no de llei (PNL) que reclamava impulsar la reciprocitat entre els canals de televisió valencià, balear i català. El text demanava que, d’entrada, s’utilitzi l’espai de l’actual múltiplex que gestiona la Generalitat Valenciana i es demani al govern espanyol la cessió d’un segon múltiplex que garanteixi la recepció de tots els canals de ràdio i televisió en condicions òptimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share