‘Negacionisme’, neologisme del 2021

La pandèmia continua condicionant l’elecció de la paraula de l’any

La paraula negacionisme ha estat elegida neologisme de l’any 2021 en la vuitena edició de l’elecció del Neologisme de l’any que organitzen L’Observatori de Neologia (Obneo) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Secció Filològica de l’IEC. Neologisme s’ha imposat per només 21 vots a la segona classificada, podcast, i ja són dos els anys que guanya un mot relacionat amb la pandèmia del coronavirus.

El neologisme del 2021 ha obtingut el 18,1% dels vots i podcast, el 17,8%. En tercera i quarta posició han quedat cisgènere i distòpic-a, amb més d’un miler de vots.

Un cop elegit el neologisme de l’any, la Secció Filològica de l’IEC ha de decidir si inclou la paraula negacionisme al diccionari normatiu, tal com ha fet amb els neologismes guanyadors dels anys anteriors com coronavirus, guanyadora de l’edició de l’any 2020.

Els organitzadors de la votació han explicat que, tot i la victòria de negacionisme, els més joves han optat per cisgènere i podcast, una tria que il·lustra molt bé l’evolució de la societat en aquesta iniciativa que es proposa acostar la llengua als parlants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share