Neix la revista en alguerès ‘Al Portal, veus de l’Alguer’

La publicació contribuirà a donar visibilitat a la llengua pròpia

L’Alguer té, des del dia de Sant Jordi passat, una nova revista en alguerès que es publicarà tres cops a l’any. Es tracta d’Al Portal, veus de l’Alguer, una publicació que tractarà temes culturals sobre l’Alguer, actualitat, llengua, identitat, història i medi ambient i que tindrà un preu de 3 euros.

La revista va ser presentada el 23 d’abril passat a la Torre de Sulis en un acte que va comptar amb la presència del seu director, Federico Francioni, professor, periodista i escriptor, gran coneixedor de les minories a Itàlia i de les nacions sense estat. També hi eren presents els representants de les entitats que donen suport al projecte: Antoni Torre, del Centre Cultural Don Nughes, Giuseppe Tilloca, de l’Obra Cultural de l’Alguer, i Irene Coghene, de la Plataforma per la Llengua.

Carlo Sechi, coordinador de l’acte, va remarcar la importància per una comunitat lingüística com la de l’Alguer de tenir instruments per donar visibilitat a la llengua pròpia i contribuir a fer créixer el sentiment de pertinença dels algueresos.

Segons expliquen els seus impulsors, la nova publicació té l’ambició de continuar la tradició de les publicacions periòdiques editades a l’Alguer com el primer periòdic alguerès, La Sardenya catalana, publicat l’any 1908 del qual se’n va editar només un número. El 1960, el Centre d’Estudis Algueresos va publicar dos números de Renaixença nova. El següent projecte va ser Bastió, la veu de l’Alguer, del qual se’n van fer dotze números entre el 1980 i el 1982. Posteriorment, el 1988 va néixer L’Alguer, periòdic de cultura i informació, que va jugar un paper clau en la promoció cultural de l’Alguer i en la construcció d’un estàndard alguerès els 27 anys que va sortir publicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share