Només deu famílies balears han reclamat un 25% de castellà

March recorda que la competència oral dels alumnes és superior en espanyol que en català

Només deu famílies de les Illes Balears han reclamat a la justícia que s’apliqui un 25% a les escoles, segons ha revelat aquest dimarts al Parlament el conseller d’Educació, Martí March, en una resposta al diputat de Vox Sergio Rodríguez. El conseller ha remarcat que, a diferència del que ha passat a Catalunya, “no hi ha cap sentència, ni del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ni del Tribunal Suprem, ni del Tribunal Constitucional que ens obligui a aquest 25%”. March ha afegit que “no hi ha cap recurs en contra de la Llei de Normalització Lingüística i el Decret de Mínims”.

El conseller ha recordat que els projectes lingüístics de les escoles i els instituts els aproven els consells escolars, on també hi ha representades les famílies dels 175.000 alumnes del sistema i ha assegurat que al sistema educatiu no se les “margina”.

March ha subratllat que les dades de la seva conselleria assenyalen que els estudiants balears tenen un nivell comunicatiu similar en català i en castellà, però la competència oral en aquesta darrera llengua és superior. “Nosaltres l’únic que volem és normalitzar l’ús de la nostra llengua i sense l’escola el català hauria desaparegut”, ha reblat el conseller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share