Només un 5% dels estudiants demanen fer la selectivitat en castellà

Estudiants fent un examen de les PAU aquest dimarts / Recerca i Universitats

Els tribunals de les PAU reforcen la informació sobre l’opció de triar entre tres llengües els enunciats

Només un 5% dels estudiants catalans que aquest dimarts han començat les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han demanat fer els exàmens de les matèries no-lingüístiques en castellà, una xifra semblant a la d’anys anteriors, segons ha informat el Departament de Recerca i Universitats. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va demanar, en una resolució feta pública dilluns, vigília de l’inici de les proves, que es repartissin els enunciats dels exàmens en els tres idiomes oficials de Catalunya: català, aranès i castellà sense que el català sigui la llengua per defecte de les proves.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, va anunciar dilluns que el sistema no es modificaria, però sí que s’ha reforçat la informació sobre la possibilitat de demanar els enunciats en els tres idiomes amb cartells en les tres llengües. A més, els responsables dels tribunals de les PAU han recordat als estudiants, abans de començar l’examen, que podien triar la llengua de les proves no-lingüístiques i qui volgués fer-les en aranès o castellà ho podia demanar.

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per la seva part, ha informat que 67 dels 5.000 estudiants que han fet la prova en els seus centres han sol·licitat els enunciats en castellà.

El govern català ha criticat “la voluntat dels tribunals de Justícia de condicionar el normal funcionament de les proves de la selectivitat”. La portaveu, Patrícia Plaja, ha anunciat que recorreran la decisió del TSJC en els tres dies que tenen per fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share