Només un terç dels valons estudien neerlandès a l’escola

Un carrer de Namur, la capital de Valònia / Creative Commons

Cau el percentatge d’escolars de la regió francòfona de Bèlgica que trien la llengua de Flandes com a segon idioma

Només un de cada tres estudiants de Valònia (un 34%), la regió francòfona de Bèlgica, estudia neerlandès com a segona llengua, segons les darreres dades oficials, que constaten, en canvi, un augment del percentatge d’alumnes valons que opten per l’anglès (el 64%). Un 2% estudien alemany.

Tot i que les dades responen a la tendència a la baixa del neerlandès dels darrers anys, mai s’havia arribat a un percentatge tan baix, fet que ha reobert el debat sobre si cal imposar l’aprenentatge d’aquesta llengua a Valònia, tal com passa amb el francès a Flandes, on aquesta és la segona llengua obligatòria, i a la regió de Brussel·les, on s’han d’estudiar els dos idiomes.

La raó principal per la qual molts valons donen prioritat a l’anglès per sobre del neerlandès és perquè perceben la primera llengua com l’idioma internacional que els obrirà més portes. El problema és que per accedir a moltes feines a Bèlgica, especialment a la regió de Brussel·les demanen professionals bilingües francès-neerlandès i molts llocs de treball queden sense cobrir. El percentatge de flamencs que parlen francès, en canvi, és molt superior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share