Obren les candidatures del Premi Martí Gasull

Concessió del Premi Especial del Jurat durant la cerimònia de l’any passat / R.G.A.

La cerimònia dels guardons resta pendent de l’evolució de la pandèmia

La Plataforma per la Llengua ha obert aquest divendres el termini per presentar les propostes de candidatures per a la vuitena edició dels Premis Martí Gasull i Roig, que reconeixen la trajectòria i les accions de persones i organitzacions en la defensa i la promoció de la llengua catalana. L’entitat o persona guanyadora del premi s’escollirà, un any més, per votació popular entre els tres finalistes que seleccionaran els membres del jurat entre totes les candidatures que s’hi presentin.

L’acte de lliurament del premi, dotat amb 3.000 euros, es farà el dilluns 19 d’abril al Teatre Poliorama de Barcelona si la situació causada per la pandèmia de la Covid-19 ho permet. A més del premi per votació popular, per cinquè any s’atorgarà un Premi Especial del Jurat, de caràcter honorífic, que es concedirà a una persona que s’hagi distingit per alguna actuació especial en la defensa del català durant l’any o bé que tingui una trajectòria acreditada de difusió de la llengua.

La Llibreria Catalana, l’única de Catalunya Nord especialitzada en llibres en català i de temàtica catalana, va ser la guanyadora de l’edició de l’any passat, que va tenir com a finalistes Amical Wikimedia i Gaming.cat. El Premi Especial del Jurat se’l va endur la filòloga, mestra i activista Teresa Casals.

Tothom qui vulgui fer una proposta de candidats ho pot fer fins al 19 de febrer a través del web premismartigasull.cat, per correu electrònic a premimartigasull@plataforma-llengua.cat, tot indicant en l’assumpte “Premi Martí Gasull i Roig”, o bé per correu postal, a l’adreça de la Plataforma per la Llengua (carrer de Sant Honorat, 7, Barcelona, 08002).

El jurat està format pel president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder; la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola; el periodista de RAC1 Joan Maria Pou;  el director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo; l’exconsellera de Cultura del Govern balear Fanny Tur; la directora de la Bressola, Eva Bertrana; l’escriptora Anna Moner; l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, que haurà de fer la seva tasca des de la presó; i la mare de Martí Gasull, Pilar Roig.

Els guardons, a banda de reconèixer la tasca de persones i entitats en defensa del català, són un homenatge a Martí Gasull i Roig, un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua, que va morir a l’Himàlia el setembre del 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share