Òmnium i la Plataforma per la Llengua es personen contra la sentència del 25% de castellà a l’escola

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich / Òmnium

Les entitats se sumen al front judicial per defensar el model d’immersió lingüística

Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua han anunciat aquest divendres que es personaran com a parts interessades al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la causa per la imposició del 25% de castellà a les aules.

Durant la la celebració de la Festa Sambori, el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha explicat que l’entitat es persona en la causa “en defensa del conjunt d’alumnes i famílies del país, sense exclusions i independentment de la seva llengua materna, com a part afectada de l’execució de la sentència que són”. L’objectiu principal, afirma l’entitat, és aturar la interlocutòria del TSJC i impugnar la doctrina que imposa percentatges en l’aprenentatge de llengües a l’escola.

L’organització considera que l’estratègia dels percentatges a les aules busca fracturar la societat catalana i que davant l’ofensiva judicial cal una resposta urgent. “Des d’Òmnium fem un pas endavant perquè considerem que cal esgotar totes les vies que tenim a l’abast com a societat civil, també les legals, per defensar el dret a una escola en català”, ha assegurat Antich.

La Plataforma per la Llengua ha fet el tràmit aquest mateix divendres, ja que, segons ha explicat l’entitat, “per combatre la sentència és necessari crear un front judicial comú amb el màxim possible d’organitzacions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share