Òmnium presenta un recurs al TSJC contra el 25% de castellà al centre de Canet

L’entitat apressa el govern a trobar una fórmula per defensar el model d’escola en català

Òmnium Cultural, en representació de les famílies de l’escola Turó del Drac, de Canet de Mar, ha presentat un recurs de reposició al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra les mesures cautelars que imposen des d’aquest dilluns el 25% de castellà al centre. “El TSJC no actua com un tribunal objectiu, sinó com un activista en contra del català, modificant el model lingüístic del país contradient les seves pròpies decisions i arguments”, ha lamentat el president de l’entitat, Xavier Antich. 

L’entitat  ha recordat que el TSJC contradiu la normativa vigent i la seva mateixa jurisprudència, vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (Celrom), subscrita per l’Estat espanyol i denuncia que el tribunal no es pot basar en el dret individual dels progenitors a escollir la llengua amb què un infant rep l’educació perquè aquest dret no existeix.

El recurs d’Òmnium Cultural respon a la decisió del TSJC d’imposar mesures cautelars a diversos centres educatius catalans afectats per la imposició del 25% de castellà  abans que el Tribunal Constitucional hagi resolt la qüestió. L’entitat ha instat també la Generalitat a trobar de forma urgent una fórmula per defensar “de forma efectiva” el model d’escola catalana i fer front a les ingerències constants d’uns tribunals que “ataquen directament un consens de país i una eina de cohesió per fracturar la societat”. 

Les famílies del Turó del Drac afectades per la mesura de l’alt tribunal han expressat, en una piulada a Twitter, la seva “indignació i rebuig perquè, un cop més, els tribunals espanyols volen dictar com es parla a les aules de Catalunya, sense cap criteri social ni pedagògic, anul·lant el projecte lingüístic escollit per les famílies a l’entrar en aquesta l’escola”. Les famílies han avisat que no s’aturaran “en la defensa de l’escola catalana, inclusiva i cohesionadora, ni en la defensa del model d’immersió lingüística”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share