Primera rèplica jurídica dels pares contra el 25% de castellà

Trenta famílies de Canet es personen com a part implicada per defensar el model educatiu de l’escola

La pugna per la imposició del 25% de castellà en diverses escoles de Catalunya ha viscut aquest divendres un fet inèdit després que una trentena de famílies de l’escola Turó del Drac, de Canet de Mar (Maresme) hagin anunciat que han sol·licitat personar-se com a part implicada en la causa.

Segons han explicat en una compareixença de premsa a Canet, les famílies han presentat un recurs contenciós administratiu en què demanen la suspensió de les mesures cautelars dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els pares argumenten que tenen dret a expressar la seva opinió en el canvi en el model educatiu del centre. El seu advocat, Benet Salellas, ha remarcat que “cap llei, cap text internacional ni cap criteri pedagògic o sociolingüístic avala el 25% imposat pel TSJC”.

La portaveu de les famílies, Helena Díaz, ha lamentat que “ningú, ni el Departament d’Educació, ni la família denunciant en qüestió, ni el jutjat, ni cap altre organisme o persona” els ha permès defensar els seus fills d’una mesura que consideren “injusta i arbitrària”. “La demanda interposada per la família denunciant té un caire totalment polític i té com a objectiu atacar el projecte educatiu del centre”, ha denunciat la portaveu en la lectura del comunicat en què ha recordat que “el projecte educatiu del centre té el consens de la comunitat educativa i ha estat aprovat pel claustre i el Consell Escolar”.

Les famílies de l’escola Túró del Drac han fet una crida a “passar a l’acció” i han estès la mà a “la resta de famílies d’altres escoles afectades per situacions similars”. Alhora han exigit al govern de Catalunya “que sigui valent i digne del poble català”.

Segons ha explicat Salellas, el TSJC té ara uns dies per decidir si accepta que les famílies s’incorporin a la causa.

One thought on “Primera rèplica jurídica dels pares contra el 25% de castellà

  • 4 de febrer de 2022 at 21:14
    Permalink

    Ja era hora que els pares reaccionessin davant la barbarie dels que la nostra llengua els fa nosa. Es indignant que per un unic buscarraons, tothom hagi de sotmetre’s a l’odi del neo-franquisme.

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share