Ràdio Arrels, DBalears i la Fageda, finalistes dels Premis Gasull

Els internautes decidiran el guanyador en una votació en línia fins al 20 de febrer

La novena edició dels Premis Martí Gasull i Roig de la Plataforma per la Llengua, que reconeixen la tasca de persones i entitats en defensa del català ja té els tres finalistes. Es tracta de la cooperativa garrotxina La Fageda, el diari DBalears i Ràdio Arrels, l’única emissora en català de la Catalunya del Nord. 

Els tres finalistes han estat triats després de la deliberació del jurat entre 330 propostes i el guanyador sortirà de la votació popular que es pot fer fins al 20 de febrer a través del web www.premimartigasull.cat. El resultat es farà públic el 28 de febrer en un acte al teatre Poliorama de Barcelona si la situació de la pandèmia del coronavirus ho permet.

El diari DBalears, publicació digital hereva del Diari de Balears, editat en paper fins al 2013, ha estat nominat finalista per haver construït “un espai comunicatiu d’èxit en llengua catalana”. El diari digital, que forma part del grup Ona Mediterrània, va assolir al desembre el seu rècord de visites, amb 244.268 lectors.

De Ràdio Arrels, emissora nascuda el 1981, el jurat ha valorat el seu paper clau en “la normalització lingüística”. L’emissora té 55.000 oients regulars i és “una referència comunicativa a la Catalunya del Nord”.

Pel que fa a la Fageda, cooperativa social garrotxina del sector alimentari creada el 1982 per promoure la integració de persones de col·lectius vulnerables, el jurat ha valorat l’exemple de l’empresa a l’hora de demostrar “la normalitat amb la qual el món socioeconòmic, cooperatiu o empresarial ha de poder desenvolupar-se plenament en llengua catalana” fent que el català sigui la llengua de “l’etiquetatge, la publicitat i de les seves activitats socials”. 

La revista Sàpiens va ser la guanyadora dels Premis Martí Gasull de l’any passat. En edicions anteriors es van endur el guardó l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, Escola Valenciana, els supermercats Bonpreu – Esclat, la Comunitat Sikh de Catalunya, Catalunya Ràdio, Som Energia i la Llibreria Catalana de Perpinyà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share