Reneix el diari La Veu del País Valencià

La publicació en línia en català torna gràcies als “agermanats”, la Plataforma per la Llengua i les institucions

El diari digital La Veu del País Valencià ha tornat a publicar-se aquest dimecres per primer cop des del seu tancament el 31 de desembre del 2019 per motius econòmics. Segons ha explicat l’editor i fundador de la publicació, Moisès Vizcaino, el “renaixement” de diari ha estat possible gràcies “al suport de la Plataforma per la Llengua, a les accions publicitàries d’institucions públiques valencianes (que no ens han abandonat) i d’algunes empreses del país, i al treball de l’equip de professionals de La Veu”.

El retorn del diari, íntegrament en valencià, s’ha fet coincidint amb el 25 d’abril, “dia de les llibertats nacionals del País Valencià” per a “gran part del valencianisme cultural, cívic i polític”, ja que es commemora la Batalla d’Almansa del 25 d’abril del 1707, en què els valencians van començar a perdre les seves llibertats polítiques.

Vizcaino descriu La Veu com un “mitjà en clau valenciana, redactat 100% en valencià, editat per un equip de professionals valencians, per una cooperativa de treball associat amb seu valenciana, i que té com a objectiu informatiu el País Valencià de Vinaròs a Oriola i d’Ademús a Dénia”. “Som el mitjà valencià que des de l’1-1-2013 defensa, sense complexos, la unitat de la llengua catalana, els drets lingüístics dels valencianoparlants, una societat més justa i la vertebració comunicativa del nostre país enllaçat amb tot l’Espai Comunicatiu del Català”, afegeix l’editor en l’article.

El fundador de la publicació remarca la independència del mitjà, que depèn de “la implicació de la comunitat de lectors agermanats a La Veu del País Valencià” (en té 1.030), les persones i entitats que han fet possible el renaixement de la capçalera amb les seves donacions. Vizcaino ha anunciat que s’ampliarà l’oferta periodística del diari i es contractaran més periodistes a mesura que augmentin les donacions al mitjà.

Des del tancament del diari La Veu el 2019, la publicació Nosaltres La Veu ha informat sobre l’actualitat del País Valencià en català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share