Rosalía triomfa amb la seva cançó en català

Videoclip de la cançó ‘Milionària’ de Rosalía

El nou tema de la cantant ja té més d’1.700.000 visualitzacions a Youtube

La cantant de Sant Esteve Sesrovires Rosalía s’ha estrenat en català amb la cançó Milionària, que s’ha publicat aquest dimecres a Youtube amb un èxit esclatant. El nou tema de la cantant de moda ja supera l’1.700.000 visualitzacions a la xarxa i ha disparat l’interès o, si més no, la curiositat, pel català arreu del món.

El tema, inspirat en la rumba catalana, segons explica la cantant en un comunicat difós per Sony, ha provocat un gran nombre de reaccions dels seus seguidors a les xarxes socials, molts dels quals es mostren sorpresos pel fet que la cançó sigui en català. N’hi ha que confessen que es pensaven que el tema era en castellà i els estranyava no entendre què s’hi deia i d’altres diuen estar disposats a aprendre català per comprendre la lletra i possibles futures lletres en aquest idioma de Rosalía.

El pas de Rosalía de cantar en la llengua del seu país, encara que -de moment- només sigui una cançó pot ajudar a difondre el català arreu del món tal com ha passat amb músics que canten en les dues llengües com Joan Manuel Serrat, especialment a l’Amèrica Llatina, o, més recentment, amb grups d’èxit internacional com Txarango.

La directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, ha difós la cançó de Rosalía a través del seu compte de Twitter, mentre que la Plataforma per la Llengua agraeix el pas de la cantant i recorda que “cantar en la llengua materna no hauria de ser una excepció”.

La cançó Milionària, que forma part d’un conjunt de dos temes, Fucking Money Man, el segon del qual, en castellà, també ha provocat l’escepticisme de molts cibernautes, que alerten del risc de sobredimensionar el fet que una sola cançó en català dispari les audiències de Youtube. La cantant ha rebut també alguns retrets per utilitzar, en la cançó, el barmarisme cumpleanys en lloc de la paraula aniversari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share