Rugbi en català a Ràdio Arrels

La seu de Ràdio Arrels, a Perpinyà

L’emissora retransmetrà els partits de la USAP i els Dragons Catalans

Ràdio Arrels farà aquest dijous la primera retransmissió de rugbi en català en un programa coproduït per AMPLI i patrocinat per la Plataforma per la Llengua. L’emissora narrarà el partit que jugaran a partir de les 20.45 h la USAP de Perpinyà i el Biarritz, que es podrà seguir a través de l’FM i en línia a radioarrels.cat.

L’emissora nord-catalana celebrarà, doncs, el seu quarantè aniversari amb la fita de retransmetre en la llengua pròpia un partit d’un esport molt arrelat a la Catalunya Nord. La trentena de partits que oferirà Ràdio Arrels començaran aquest dijous amb el partit entre l’USAP i el Biarritz a partir de les 20.45 h, tant a través de l’FM com en línia a radioarrels.cat.

És el primer cop a la història que aquest esport, tan arrelat entre els nord-catalans, es podrà seguir en la llengua pròpia del territori. L’emissorà narrarà els partits als estadis  Aimé Giral, on hi juga la USAP,  i al Gilbert Brutus, seu dels Dragons Catalans, coincidint amb el final de la temporada de Pro D2 i l’inici de la Superlliga. 

La USAP i els Dragons Catalans són els dies equips professionals de la Catalunya Nord. El primer juga a Rugbi a 15, a la segona divisió francesa, de la qual n’és el líder, mentre que el segon, de rugbi a 13, disputa la Super League, la lliga de la primera divisió d’Anglaterra, en què participen dotze equips anglesos i els Dragons Catalans.

Les retransmissions en català de rugbi suposen un repte periodístic i organitzatiu de primer ordre i també un desafiament lingüístic, ja que caldrà adaptar a la llengua del país molts termes d’aquest esport que sempre s’han dit en francès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share