Salvem la Biblioteca de l’Alguer assoleix el seu objectiu

La campanya de micromecenatge per preservar l’equipament supera els 17.000 euros en quatre dies

La campanya Salvem la Biblioteca Catalana de l’Alguer ha aconseguit, en només quatre dies, recaptar més de 17.000 euros i superar, d’aquesta manera, els 15.000 que s’havia proposat per evitar que l’equipament tanqui definitivament.

La Plataforma per la Llengua va engegar una campanya de micromecenatge el divendres passat amb l’objectiu de renovar i reobrir al públic general la biblioteca algueresa, l’única d’Itàlia dedicada a obres en català.

Fundada el 1988 per Obra Cultural de l’Alguer, l’activitat de la biblioteca s’ha anat reduint des del 2014 perquè va deixar de rebre subvencions de la Regió Autònoma de Sardenya i les instal·lacions han quedat obsoletes. Actualment només ofereix servei de préstec, sobretot a estudiants i investigadors, i també pot rebre visites, però habitualment les instal·lacions estan tancades al públic general.

Segons ha explicat la Plataforma per la Llengua, gràcies a la col·laboració d’aquesta entitat i de l’Obra Cultural de l’Alguer, darrerament s’hi han pogut organitzar activitats puntuals en dies assenyalats com el Dia Internacional de la Llengua Materna, el Dia Mundial de la Poesia o el Dia del Llibre i la Rosa.

Amb els diners recaptats, la Plataforma per la Llengua vol modernitzar l’estructura i el servei de la biblioteca i acollir activitats culturals, cursos per promocionar la llengua, grups de lectura o festes en dies assenyalats. L’entitat creu que “és fonamental tornar a oferir un espai que permeti als algueresos practicar la seva llengua i, sobretot, acostar la cultura i l’alguerès als més joves”.

La biblioteca tindrà, a més, un horari d’obertura ampli perquè també és la seu de l’Obra Cultural de l’Alguer i de la delegació de l’Alguer de Plataforma per la Llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share