Ser tractat en la teva llengua millora l’esperança de vida

Els pacients del Canadà atesos en el seu idioma tenen fins un 54% de possibilitats menys de morir

Un estudi del Canadà ha revelat que els pacients d’aquest país que parlen llengües diferents de l’anglès tenen fins a un 54% de possibilitats menys de morir o patir conseqüències greus quan són tractats per metges que parlen la mateixa llengua que ells.

Els investigadors de la Canadian Medical Association Journal (CMAJ) van analitzar la llengua de prop de 190.000 persones de residències que van ser tractats a l’hospital entre el 2010 i el 2018 i van comprovar si havien estat tractats en el seu idioma. Les dades van mostrar una davallada del 24% en la mortalitat dels pacients francòfons i d’un 54% dels qui no tenen com a primera llengua ni el francès ni l’anglès quan el metge que els tractava ho feia en el seu idioma. El fet de tenir un facultatiu que parla la mateixa llengua que el pacient també va demostrar els seus beneficis a l’hora d’esmorteir la gravetat de les afeccions. Un 36% dels malalts francòfons i un 74% dels qui no tenen ni l’anglès ni el francès com a llengua materna van mostrar més millores en la salut que la resta de pacients durant l’estada a l’hospital.

Els responsables de la investigació van concloure que l’estudi demostra la necessitat de contractar personal multilingüe i d’oferir serveis d’interpretació tant als hospitals com en altres centres sanitaris.

Tot i que, segons la Carta de Drets i Llibertats del Canadà garanteix els drets lingüístics dels francòfons del país, l’estudi assenyala que només el 44% dels parlants de francès són tractats per metges que parlen la seva llengua. Pel que fa als ciutadans que no tenen com a llengua materna ni l’anglès ni el francès, només un 1,6% són tractats en el seu idioma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share