Setmana pels Drets Lingüístics a les Illes Balears

El president de l’Obra Cultural Balear (OCB), Josep de Luis / OCB

L’OCB organitza accions per denunciar les discriminacions contra el català

L’Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat aquest divendres la Setmana pels Drets Lingüístics, que es durà a terme fins al dissabte de la setmana vinent. La iniciativa pretén “denunciar les vulneracions dels drets de les persones que volen usar la llengua catalana”, mostrar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que s’immisceix en la llengua que han d’utilitzar les administracions dels territoris de parla catalana per relacionar-se entre elles i recaptar fons per a diversos projectes en favor dels drets lingüístics, segons va explicar el president de l’OCB, Josep de Luis.

Entre els actes de la Setmana pels Drets Lingüístics hi ha un taller d’assertivitat lingüística, la presentació de la Bústia dels drets lingüístics, l’acte Clam pels drets lingüístics, que es farà a una trentena de municipis de Mallorca i la distribució de la Rosa dels drets lingüístics, un pin d’una rosa que simbolitza els drets dels catalanoparlants i la solidaritat amb les persones objecte de discriminació lingüística.

El 23 de juliol, Dia del llibre després que se suspengués la Diada de Sant Jordi del 23 d’abril a causa de la pandèmia del coronavirus, es farà un concert de Joan Xanguito i Glosada a la plaça Major de Palma. La cloenda de la Setmana dels Drets Lingüístics es farà el 25 de juliol a Can Alcover – Espai de Cultura.

Durant aquests dies de reivindicació lingüística també es recaptaran fons per fomentar la internacionalització del cas de Paula Rotger, una treballadora de l’aeroport de Palma a qui la Guàrdia Civil va  impedir l’accés al seu lloc de feina perquè se’ls havia adreçat en català i que va ser denunciada.

El president de l’OCB va denunciar, en una entrevista amb el Diari de la llengua, l’augment del nombre de discriminacions lingüístiques a les Illes Balears i ja va anunciar que la seva entitat establiria “mecanismes de seguiment i catalogació de les distintes discriminacions lingüístiques” i que no descartava “mobilitzacions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share