Signatures per la inclusió del català a Disney+

La Plataforma per la Llengua engega una campanya de pressió al nou servei audiovisual

La Plataforma per la Llengua ha engegat una campanya per reclamar la incorporació del català a la plataforma de continguts audiovisuals Disney+ a través del web canvia.cat en què es convida els ciutadans a traslladar la demanda als directius de l’empresa als Estats Units, a Europa i a l’Estat espanyol. Amb aquesta acció, l’entitat pressiona Disney perquè ofereixi en català el gran nombre de pel·lícules del seu catàleg que ja han estat doblades i subtitulades a aquesta llengua.

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha enviat una carta a Jan Koeppen, president de The Walt Disney Company EMEA; a Manuel Muro, director general The Walt Disney Company Iberia S.L. Buena Vista Internacional Spain; a Simon Amselm, director de The Walt Disney Company pels països d’Espanya i Portugal, i a Robert A. Iger, President del Consell d’Administració i també director general del Walt Disney Studios, en què els recorda que la decisió de no incloure el català al catàleg de Disney+ ni a la seva interfície vulnera els drets de milers de catalans. “És una vulneració sorprenent”, afirma Escuder, que remarca el fet que Disney té doblades al català desenes de pel·lícules, algunes amb ajudes públiques de la Generalitat de Catalunya.

L’arribada de Disney+ agreuja el desequilibri d’oferta audiovisual en català respecte d’altres idiomes com el castellà, el francès i l’anglès, especialment en el segment de població d’infants i adolescents, on la llengua pròpia ocupa un espai cada cop més petit en l’oci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share