Siri comença a aprendre català

Els dispositius d’Apple incorporen veus per llegir text en la llengua pròpia

Apple ha fet el primer pas per oferir una versió de Siri, el seu assistent de veu, en català. La versió d’iOS 16 ha incorporat veus bàsiques en aquesta llengua perquè els usuaris que necessitin utilitzar aquesta funció puguin fer-ho sense renunciar al seu idioma. Un cop actualitzat el dispositiu iphone o Apple Watch a la darrera versió del sistema operatiu, es pot triar la llengua a l’opció de contingut llegit per veu a l’apartat d’accessibilitat de la configuració de l’aparell.

L’empresa de la poma presenta tres opcions de veu per al català: en Jordi, la Montse i en Pau (valencià), que l’usuari podrà triar a través de l’opció d’idioma de la configuració general. Apple ja havia inclòs el català en el Voice Over, un lector de pantalla per a cecs i usuaris amb problemes de vista.

Apple també ha incorporat, amb les mateixes funcions que el català, veus en gallec (la Carmela) i en basc (la Miren). En tots els casos, es pot escollir la versió bàsica o millorada de les veus.

El proper pas de l’empresa és millorar, encara més, les veus disponibles i fer possible que el programa entengui les ordres de veu en català i en la resta d’idiomes que s’han incorporat.

Actualment, no hi ha cap assistent de veu que inclogui el català, tot i la demanda dels parlants per tenir la seva llengua en uns aparells cada vegada més presents en la vida quotidiana. Segons un estudi del 2019 de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya (DGPL), un 47,7% dels consumidors ja fan servir assistents de veu en els dispositius tecnològics i a dos de cada tres ciutadans els agradaria poder parlar en català amb els assistents de veu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share