Tanquen els Cinemes Texas de Barcelona

Els Cinemes Texas, al barri de Gràcia, de Barcelona

La sala oferia pel·lícules en versió original subtitulades en català i films infantils doblats a aquesta llengua

El cinema en català ha rebut aquest divendres un cop amb el tancament definitiu dels Cinemes Texas, del barri de Gràcia, de Barcelona, que ja no tornaran a obrir, segons ha avançat aquest divendres L’Independent de Gràcia. Els Cinemes Texas, una iniciativa que va posar en marxa el 2014 el director de cinema Ventura Pons, oferia pel·lícules de reestrena en versió original subtitulades en català i films infantils doblats a aquesta llengua.

La sala, que oferia una bona selecció de pel·lícules a un preu econòmic, ja feia temps que tenia problemes econòmics que s’han agreujat amb la pandèmia del coronavirus. De fet, Pons ja va deixar el local, de lloguer, el març passat i ara seran els propietaris de l’immoble els qui en decidiran l’ús.

Segons L’Independent de Gràcia, una plataforma de veïns del barri s’està mobilitzant per salvar el cinema i està preparant un manifest que esperen que tingui moltes adhesions per assolir el seu objectiu.

En un sector com el de l’exhibició de pel·lícules on el català hi té una presència molt migrada, els Cinemes Texas van ser, durant anys, un exemple de com una iniciativa de qualitat, que cobria un buit del mercat, podia dur-se a terme en català amb normalitat. Així ho van reconèixer els Premis Martí Gasull, de la Plataforma per la Llengua, dels quals l’any 2018 els Cinemes Texas en van ser un dels finalistes per haver “demostrat que es poden projectar pel·lícules en català amb tota normalitat i amb èxit de públic”.

Els problemes econòmics de Ventura Pons, que ha posat a la venda part de la seva col·lecció d’obres d’art per poder continuar fent cinema, ja havien provocat que es tanqués el cinema AlbaTexas, de València, i la sala Las Vegas, de Figueres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share