Telegram incorpora el català en el menú de llengües oficials

Softcatalà i diversos voluntaris han fet la traducció de la plataforma de missatgeria

La plataforma de missatgeria Telegram ha incorporat el català en el menú de llengües oficials disponibles gràcies a la tasca de traducció de Softcatalà i diversos voluntaris. El català es converteix, així, en un dels setze idiomes disponible en aquesta aplicació i es pot fer servir en totes les modalitats tret de la versió web.

Els voluntaris que han fet possible la versió en català de Telegram van començar a treballar-hi el 2014, segons explica Joan Montané, de Softcatalà. En primer lloc, perquè els va semblar interessant que una part del codi de la plataforma fos lliure, i després, perquè admetia paquets de llengua que permetien traduir la interfície.

Per facilitar la feina, els voluntaris van crear un bot el 2015 i un altre, amb les normes de Telegram, el 2017. Però no va ser fins aquest estiu que la plataforma oficial de traducció es va obrir a llengües com el català, l’euskera i l’esperanto. Ara, a més, Telegram ha canviat la plataforma de traducció, que obrirà l’aplicació de missatgeria a qualsevol idioma. El català hi és com a llengua oficial en el menú.

La inclusió del català, de forma oficial, a Telegram ha seguit els mateixos passos que en altres aplicacions com WhatsApp i Twitter, que van començar a incorporar la llengua gràcies als paquets de llengua que posaven a disposició dels usuaris voluntaris com els de Softcatalà i que, posteriorment, les empreses incorporaven amb normalitat al menú, juntament amb la resta d’idiomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share