Teresa Casals guanya el Premi Especial Martí Gasull

Teresa Casals, guanyadora del Premi Especial / Juan Miguel Morales

La Plataforma per la Llengua reconeix la tasca de la premiada en defensa de l’escola en català

El jurat dels VII Premis Martí Gasull i Roig que organitza la Plataforma per la Llengua ha acordat atorgar el Premi Especial a la filòloga, mestra i activista per la llengua catalana Teresa Casals. El jurat remarca “la fermesa, la constància i la valentia de la seva tasca de defensa del model d’escola catalana, amb la metodologia d’immersió com a model de cohesió social que no separa els infants i joves per la seva llengua d’origen”. El jurat reconeix també la tasca de Casals en la formació de mestres en llengua catalana i didàctica, que va ser possible fer el pas de l’escola franquista a l’escola catalana i instaurar els programes d’immersió. 

La tasca de Teresa Casals s’ha mantingut també al llarg dels darrers anys, en què va ser fundadora i portaveu de la plataforma Som Escola, nascuda l’any 2011 com a reacció a la reforma educativa del govern del Partit Popular, més coneguda com a llei Wert.

La filòloga i mestra Maria Teresa Casals (Badalona, 1941), exmembre de l’executiva de la Plataforma per la Llengua, va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi l’any 2018.

Un cop fet públic el nom de la guanyadora del Premi Especial, el del guardonat amb el Premi Martí Gasull i Roig per la seva contribució a la defensa i promoció de la llengua catalana es farà públíc el 17 de febrer en una gala al Teatre Poliorama de Barcelona. El vencedor sortirà de la votació popular que es fa a través del web premimartigasull.cat fins dilluns vinent. Els tres finalistes són l’organització Amical Wikimedia, l’associació Gaming.cat i la Llibreria Catalana de Perpinyà. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 3.000 euros i un guardó creat per l’orfebre i joier Joaquim Capdevila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share