TV3 i À Punt preparen la reciprocitat de les seves aplicacions

Aragonès i Puig es comprometen a treballar per fer possible també l’emissió dels respectius canals de TDT a Catalunya i el País Valencià

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han acordat aquest dimecres treballar per la reciprocitat de TV3 i À Punt i, mentre es concreta aquest objectiu, compartir els continguts de les aplicacions digitals dels seus mitjans de comunicació públics. En la reunió que han mantingut a València, els dos dirigents han explicat que la reciprocitat de les aplicacions de telefonia i televisió intel·ligent és una solució provisional mentre continuen mirant de fer possible que TV3 es vegi al País Valencià i À Punt a Catalunya.

Aragonès ha explicat que les direccions dels respectius mitjans “treballaran per concretar aquestes propostes perquè hi pugui haver aquest accés compartit en el suport digital”. “Hem de poder arribar a totes les cases i també hauríem d’aconseguir la reciprocitat tradicional”, ha assenyalat el president català.

Puig ha recordat que ja hi ha un acord de les Corts Valencianes per establir un “espai de reciprocitat” i ha atribuït a “raons de caràcter tècnic” el fet que la reciprocitat de les emissions de TDT no es faci realitat. El president valencià ha remarcat la voluntat d’“avançar en coproduccions” entre les dues televisions, tal com s’ha fet els darrers anys per “enfortir la capacitat de l’espai audiovisual, augmentar la capacitat de produir i generar projectes”. “Les llengües amb nivell com la nostra han de tindre també la seua projecció”, ha afegit. 

Els dos mandataris també han parlat de l’Avantprojecte de Llei General de Comunicació Audiovisual del Parlament espanyol, la llei estatal que ha de transposar la directiva europea del sector, i de la necessitat que es garanteixi la presència del català a les plataformes de continguts en línia i a les televisions d’àmbit estatal.

L’acord digital ha estat ben rebuda pels responsables de la campanya Reciprocitat Ara!, que reclamen, però, que no es deixi de banda l’objectiu de la reciprocitat televisiva. “La reciprocitat digital a partir de les apps i els dispositius mòbils és positiva però no suficient. La majoria de les persones que volen veure digitalment els continguts ja hi poden accedir, però hi ha una immensa quantitat de població que no té accés a apps en les seues televisions”, ha recordat Antoni Infante, portaveu de la campanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share