TVE duplica el nombre d’hores en català

Presentació de la nova temporada de RTVE Catalunya / RTVE Catalunya

La responsable de la cadena espera quadriplicar la presència de la llengua d’aquí a dos anys

RTVE Catalunya ha duplicat el nombre d’hores d’emissió en català, que ha passat de 24 setmanals a 48 en diferents canals, des de l’inici de la nova temporada 2020-21 el 10 de setembre passat.

Durant la presentació de la programació, a Sant Cugat del Vallès,  l’administradora provisional única  de l’ens, Rosa María Mateo, va remarcar que s’ha complert la intenció plantejada la temporada passada de duplicar la programació en català i va afegir que la idea és quadruplicar-la d’aquí a dos anys. El director de RTVE Catalunya, Pere Buhigas, va explicar que s’està treballant en una dotzena de projectes més com ara tornar a oferir teatre en català i fer un portal de notícies en aquesta llengua.

Entre les novetats de la programació de TVE Catalunya hi ha el programa matinal d’actualitat ‘Cafè d’idees’, conduït per Gemma Nierga que s’emetrà simultàniament de vuit a deu del matí a La 2 i Ràdio 4, i el debat Obrim fil, a càrrec de Xavier Sardà i Ana Boadas, que es podrà veure els dijous a dos quarts de dotze de la nit.

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, s’ha mostrat satisfeta per l’ampliació d’hores en català de TVE i ha instat la cadena a emetre’n més perquè les televisions “fan incrementar directament la presència pública de la llengua amb què informen o entretenen i el prestigi, de retruc, en facilita el coneixement i les oportunitats socials d’ús”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share