Un web per aprendre gramàtica a l’abast de tothom

El CPNL presenta un portal en línia adaptat a tots els nivells de català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha posat a disposició de tothom un web per aprendre gramàtica adaptat a tots els nivells dels cursos de català des del més bàsic fins al superior.

Cada nivell té quatre grans apartats que contenen tots els camps essencials de la llengua catalana: ortografia i fonètica, morfosintaxi, lèxic i textual. A banda de l’organització per grau i nivell, la pàgina també disposa d’un cercador a partir de paraules clau que introdueixi l’usuari o bé d’una cerca avançada que permet filtrar segons tipologia, categoria i nivell.

Les pàgines dels nivells bàsic i elemental incorporen recursos interactius basats en la gramàtica cognitiva, alguns dels quals amb àudios, i combinen l’explicació teòrica amb exercicis pràctics que permeten consolidar el coneixement dels alumnes. El contingut de la Gramàtica per aprendre català al CPNL és una publicació que es va actualitzant de forma constant i que s’ha construït gràcies a les aportacions de professors i alumnes.

Durant el curs 2021-22 aquesta gramàtica s’ha utilitzat dins del CPNL com un complement per a l’aprenentatge dels alumnes dels 22 centres de normalització lingüística. Del setembre de 2021 —quan es va posar en línia el lloc web per a alumnes i professors del CPNL— fins a avui ha rebut 1.317.735 visites, amb un total de gairebé 200.000 usuaris. Entre les pàgines més consultades, destaquen les dedicades als verbs, als pronoms febles i als numerals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share