Vídeos en català amb tarifa plana

La plataforma ClapClap ajuda els creadors de continguts audiovisuals a monetitzar la seva obra

Els creadors de continguts audiovisuals en català tenen, des de fa uns dies, una nova opció per mirar de monetizar la seva feina. Es tracta de la plataforma ClapClap, un portal que aplega una seixantena de creadors i que s’ha proposat promoure els vídeos en català, especialment entre els joves, i ajudar els qui els fan a guanya-hi diners.

ClapClap se suma a iniciatives com l’Aixeta -una plataforma de micromecenatge per a continguts en català- i Patreon, però es diferencia d’aquestes dues en el fet que els usuaris paguen una tarifa plana de 7,99 euros mensuals (o 59,99 anuals) que els dona accés al contingut per a subscriptors de tots els creadors. “Hi ha creadors que no s’atreveixen a fer-se de Patreon o de l’Aixeta perquè pensen que no hi haurà gaire gent que els doni diners”, explica Albert Juhé, un dels impulsors de ClapClap.

Juhé no creu que el seu projecte dispersi l’oferta en català. “Ser present a ClapClap és compatible amb estar en altres plataformes. Hi ha creadors que també estan a Patreon, per exemple”, afirma Juhé.

Tot i que els usuaris tenen una tarifa plana que els dona accés al contingut de subscripció de tots els creadors, ClapClap també permet premiar els autors de vídeos que es prefereixin. Es fa amb el sistema de claps, una mena de m’agrada com el de les xarxes socials que permet a l’usuari assenyalar quin contingut li agrada més i fer que la seva contribució econòmica es reparteixi entre els creadors d’acord amb aquest criteri. Els usuaris que no estan subscrits a la plataforma tenen accés a tot el contingut gratuït.

De moment, ClapClap només inclou vídeos de YouTube i Twitch, però els responsables de la plataforma estan oberts a incloure els d’Instagram, TikTok i Spotify per contribuir a fer que “més gent descobreixi contingut en català” que algoritmes com el de YouTube no fa visible. “Gairebé tot el que suggereix és en anglès o castellà”, lamenta Juhé.

El projecte ha tingut una molt bona acollida entre els creadors. “Tenim més sol·licituds que mans per donar-los accés”, relata Juhé, que afegeix que el gran repte és aconseguir més subscriptors. Per això estan pensant oferir-los beneficis addicionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share