Apple prepara una versió de l’assistent de veu Siri en català

L’empresa busca personal amb un excel·lent nivell de la llengua per transcriure fitxers d’àudio

Apple s’estaria preparant per incloure el català a Siri, el seu assistent de veu, segons ha revelat la publicació Applesfera, que explica que un dels seus lectors els va avisar que, en una oferta de feina per a Barcelona, la multinacional nord-americana, demana un analista d’anotacions que parli català “de manera fluïda amb una comprensió gramàtica i una correcció excel·lents” i que sigui capaç d’entendre les variacions dialectals del català de “diferents províncies i territoris”. Apple també busca professionals amb el mateix perfil però amb llengües que encara no són presents a Siri com l’ucraïnès, el txec, l’eslovac i el flamenc.

El candidat al lloc de treball haurà de transcriure fitxers d’àudio i determinar si les respostes de l’assistent de veu són adequades, fet que fa pensar que Apple, que no ha confirmat que vulgui incloure el català a Siri, hi està treballant.

Actualment, no hi ha cap assistent de veu que inclogui el català, tot i la demanda dels parlants per tenir la seva llengua en uns aparells cada vegada més presents en la vida quotidiana. Segons un estudi de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya (DGPL), un 47,7% dels consumidors ja fan servir assistents de veu en els dispositius tecnològics i a dos de cada tres ciutadans els agradaria poder parlar en català amb els assistents de veu.

La Plataforma per la Llengua, que fa temps que demana a Apple que inclogui el català als seus productes, ha remarcat que “la incorporació del català a l’assistent de veu d’Apple donaria resposta a les necessitats lingüístiques dels usuaris catalanoparlants d’aparells com l’iPhone o l’iPad” i “faria també possible que Apple CarPlay es configurés també en aquesta llengua, ja que utilitza el sistema de reconeixement i parla de veu Siri”.

Tot i que encara no hi ha cap assistent de veu disponible en català, entitats com Softcatalà fa temps que treballen, amb el suport de la DGPL, en projectes de codi obert com el Common Voice, de Mozilla. Actualment s’estan recollint i validant gravacions de voluntaris que permetran alimentar els sistemes de reconeixement de veu per poder parlar amb les màquines en la llengua pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share