El govern català, decidit a fer complir la immersió

Educació intensificarà les inspeccions als centres i posarà dos mestres a les aules afectades pel 25% de castellà

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dijous una sèrie de mesures encaminades a fer complir el model d’escola en català en un moment en què està més amenaçat que mai després de les darreres decisions judicials. En una declaració institucional feta després de la Cimera per la Llengua, que ha aplegat 48 entitats educatives, socials i culturals, Aragonès ha anunciat diverses mesures com un increment de les inspeccions als centres educatius per garantir que compleixen els projectes lingüístics vigents.

“Tot atac a la llengua és un atac als pilars de la convivència de la societat plural i diversa que som. Avui no només ens juguem el futur de la llengua sinó una idea comuna de país, el futur de Catalunya tal com l’hem entès fins ara”, ha declarat el president, que ha fet una crida a participar en la manifestació a favor de l’escola en català d’aquest dissabte a Barcelona.

El govern de Catalunya va reconèixer el mes passat que el sistema d’immersió lingüística no s’està aplicant de forma generalitzada a les escoles i instituts del país i Educació va anunciar que posarà en marxa un pla d’impuls de l’ús del català que començarà aquest curs a 200 escoles i s’estendrà a tot el territori. Pròximament començarà, a més, un estudi encarregat a la UB sobre la situació de la llengua a les escoles.

El govern també ha anunciat mesures específiques per a les 35 aules que hi ha al país afectades per les resolucions que imposen un mínim de 25% de castellà en aquell grup. En aquelles aules hi haurà un docent de reforç per “preservar” el projecte lingüístic de centre, segons ha explicat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que no ha aclarit si la classe es farà en català i en castellà. Cambray ha reiterat que el compromís del govern és complir amb el deure de garantir que tots els alumnes són competents en català i castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share