El TSJC rebutja dictar mesures cautelars per imposar el 25% de castellà

L’alt tribunal desestima el recurs de l’AEB i el curs començarà sense quotes lingüístiques

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)  ha rebutjat imposar mesures cautelars perquè les escoles i instituts catalans facin un 25% de les classes en castellà com demanava l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB). L’alt tribunal ha desestimat el recurs que l’entitat va presentar el mes passat amb l’objectiu que el nou curs escolar comencés el dilluns vinent amb les quotes lingüístiques.

El TSJC no veu adequat imposar mesures cautelars, ja que el recurs de l’AEB contra les instruccions del Departament d’Educació, contràries a la imposició de percentatges lingüístics, interferiria en la resolució del recurs, ja que pretén “avançar el dictat d’una resolució favorable a la part recurrent”. El tribunal accepta, d’aquesta manera, els arguments de la Generalitat i de la Fiscalia en contra de la demanda de l’entitat, a qui retreu la manca de concreció sobre els suposats perjudicis de la no-adopció de mesures cautelars.

El tribunal va constatar el mes passat la “impossibilitat legal” de fer complir la sentència que imposa un 25% de castellà a les escoles catalanes i que almenys una matèria troncal s’imparteixi en aquesta llengua perquè contradiu la nova legislació catalana sobre l’ús de llengües oficials en l’ensenyament. El TSJC va anunciar, però, que portaria la normativa catalana al Tribunal Constitucional (TC) perquè tenia “seriosos dubtes sobre la seva validesa per vicis d’inconstitucionalitat”.

L’AEB ha anunciat que presentarà recurs contra la decisió del TSJC que, de moment, deixa sense efecte la imposició de quotes lingüístiques generalitzades a l’espera del que digui el Tribunal Constitucional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share