Els estudiants respondran per escrit en quina llengua volen els enunciats de les PAU

El govern de Catalunya respon a la sentència del TSJC que prohibeix prioritzar el català a la selectivitat

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) preguntarà per escrit als estudiants que facin les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) aquest any en quina llengua volen els enunciats dels exàmens, segons consta al document d’instruccions de la pròxima selectivitat, que explica que els estudiants hauran d’omplir un formulari anònim abans de començar la prova.

El Departament de Recerca i Universitats ha renunciat a donar les proves en català per defecte i lliurar-les en castellà si algun estudiant ho demanava explícitament com s’havia fet els darrers anys, i a esperar que els alumnes es manifestessin a mà alçada sobre en quina llengua volien els enunciats com es va fer el juny de l’any passat o a demanar-ho un per un com va passar al setembre. D’aquesta manera, el govern respon a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de l’abril passat, que considerava que donar prioritat al català en les PAU vulnerava els drets fonamentals dels estudiants.

El govern creu que amb aquesta fórmula el català continua sent la llengua d’ús normal de les PAU perquè no es repartiran els exàmens en diferents idiomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share