La Intersindical obre una bústia de queixes lingüístiques a l’escola i l’institut

El sindicat denuncia l’empitjorament de la situació del català als centres i la “inacció” dels successius governs

La Intersindical ha posat en marxa una Bústia de queixes lingüístiques en format formulari web per recollir “vulneracions de la legalitat vigent en matèria lingüística a l’educació i treballar per solucionar-les”, segons explica el sindicat en un comunicat.

L’organització de treballadors ha pres aquesta mesura després que el govern de Catalunya hagi reconegut, per primer cop, fa uns dies que el sistema d’immersió lingüística no s’està aplicant de forma generalitzada a les escoles i instituts del país i hagi presentat dades preocupants sobre la davallada de l’ús del català a les escoles i instituts tant per part dels estudiants com dels mestres.

“L’educació catalana no passa per un bon moment pel que fa a la llengua”, alerta la Intersindical, que atribueix l’“empitjorament” de la situació a “la inacció dels successius governs de la Generalitat, que han mirat cap a una altra banda”. El sindicat recorda que en l’àmbit universitari ja hi ha una eina com aquesta gràcies a la iniciativa de la Plataforma per la Llengua, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i a la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) i que ara calia crear-ne una per a l’educació obligatòria i el batxillerat.

Per vehicular les queixes, els docents, alumnes o famílies hauran d’omplir un formulari amb una sèrie de dades i després el sindicat en valorarà la veracitat i si realment incompleix la legalitat vigent. Posteriorment, la Intersindical instarà la direcció de centre, la inspecció educativa i l’administració a resoldre la incidència, si cal, amb la col·laboració activa del sindicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

LinkedIn
Share