La UAB investeix Puyal doctor ‘honoris causa’ per la normalització del català

La universitat distingeix la tasca lingüística del periodista en les transmissions del Barça

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha anunciat aquest dijous que el proper 7 de maig investirà com a doctor honoris causa el periodista Joaquim Maria Puyal per la seva contribució a la normalització del català. Es tracta d’un dels cinc doctorats honoris causa extraordinaris que la UAB lliura aquest curs amb motiu de la celebració del seu cinquantè aniversari.

La universitat ha valorat la tasca clau de Puyal en la “normalització essencial del català en fer arribar la llengua al conjunt de la societat a través de les seves retransmissions”. El periodista i actualment membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) serà apadrinat per Miquel de Moragas, catedràtic honorari del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB.

Puyal va deixar les retransmissions radiofòniques dels partits del Barça la temporada passada després d’haver narrat més de 3.000 partits, haver contribuït a crear un llenguatge futbolístic en català i d’haver estat mestre dels periodistes que l’han succeït, tal com explicaven els lingüistes Neus Faura i Jordi Mir en aquest reportatge del Diari de la llengua. El periodista  ha rebut nombroses distincions per la seva tasca, entre les quals hi ha quatre premis Ondas, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Radiodifusió de la Generalitat, el premi Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu i el Premi Nacional de Cultura.

La cerimònia del doctorat honoris causa comptarà amb la participació del Cor de Cambra de la UAB, que interpretarà Messi, una peça del cantant Bruno Oro arranjada per Poire Vallvé, i Sumer is icumen in, una ronda popular medieval anglesa del mitjan segle XIII. L’actuació inclourà també el tema Universitas, composta per Poire Vallvé i Rafel Simó especialment per al cinquantè aniversari de la UAB, i el tradicional cant universitari Gaudeamus igitur. Tothom qui vulgui assistir-hi s’hi haurà d’inscriure a través d’aquest enllaç. La cerimònia, a més, es podrà seguir en directe per internet.

One thought on “La UAB investeix Puyal doctor ‘honoris causa’ per la normalització del català

  • 2 de maig de 2019 at 21:42
    Permalink

    Enhorabona Joaquim, t’ho mereixes! !

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share