Laporta anuncia que Spotify tindrà versió en català

La incorporació de la llengua a la plataforma forma part de l’acord de patrocini amb el Barça

El president del F.C. Barcelona, Joan Laporta, ha anunciat aquest diumenge, durant l’assemblea general extraordinària del club per sotmetre davant els socis compromissaris, l’acord de patrocini amb Spotify, que l’aplicació de música i serveis a la carta tindrà “pròximament la seva aplicació en llengua catalana, en català”. Laporta ha recordat que el català és “l’idioma oficial” del club i de Catalunya.

El president del Barça, que no ha donat detalls sobre quina data tindrà la versió en català Spotify, ha destacat la “sensibilitat” de l’empresa patrocinadora del club amb “la nostra manera de ser i de fer” i amb la definició del F.C. Barcelona com a “més que un club”.

La pressió a Spotify perquè incorpori el català al seu menú s’ha intensificat els darrers mesos des que es va saber que el Barça estava negociant amb aquesta plataforma el patrocini de la samarreta de l’equip de futbol masculí i femení i el nom de l’estadi. També hi ha campanyes en marxa com la de Change.org, que demana que Instagram incorpori el català i que ja té més de 1.100 signatures.

Segons un estudi recent de la plataforma d’ensenyament d’idiomes Preply, el català és la 36a llengua més present en les vint aplicacions per a mòbil més populars als Estats i al Regne Unit. Tot i això, encara hi ha aplicacions molt populars que no inclouen el català en el seu menú, a banda d’Spotify i Instagram, com Amazon, TikTok i Pinterest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share