Més inscrits als exàmens oficials de català

Estudiants de català al CNL l’Heura de Santa Coloma de Gramenet / R.G.A.

Augmenten un 12% el nombre de matrícules als exàmens oficials a Catalunya

El nombre d’inscrits als exàmens per obtenir els certificats de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPC) ha augmentat un 11,61% respecte de la convocatòria de l’any 2018, segons les dades de la Generalitat de Catalunya. Aquest any s’han inscrit a les proves del maig i del juny 5.192 persones, 540 més que els 4.652 de l’edició anterior. D’aquests s’hi han presentat un total de 3.674 persones, un 70,76% dels inscrits.

El nombre d’inscrits als exàmens de català ja fa anys que augmenta. L’any passat ja es va incrementar un 4,5% respecte del 2017 i aquell any un 1% en relació al 2016.

El certificat que més ha crescut en nombre d’inscrits és el certificat de nivell de suficiència (C1), amb un 22,5% més, en consonància amb la tendència a l’alça iniciada al 2015. En total s’hi han inscrit 2.413 persones. Al certificat de nivell superior (C2) s’hi han inscrit 1.807 persones, un increment d’un 2,21 % respecte de la convocatòria anterior. De fet, els certificats de nivell de suficiència (C1) i de nivell superior (C2) han aplegat el 81,28 % de la inscripció (46,48 % i 34,80 %, respectivament), mentre que la resta es reparteix, per aquest ordre, entre el nivell intermedi (B2), el nivell elemental (B1) i el nivell bàsic (A2).

Aquestes dades coincideixen, tal com remarca la DGPL, amb les de l’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població (EULP), feta pública aquest mes, que assenyalen que més de 2 milions de ciutadans de Catalunya diuen que volen millorar els coneixements de català. També concorden amb l’augment d’un 13% del nombre d’inscripcions als cursos de nivell inicial de català del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) del curs 2018-2019 respecte de l’any anterior i del 15% en els de nivell elemental.

La DGPL i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han potenciat els darrers anys els cursos dels primers nivells de la llengua i el maig passat van presentar el curs Ep! Escolta i Parla adreçat a adults que no han estat alfabetitzats o que tenen dificultats amb la llengua escrita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

LinkedIn
Share